Υδροβιότοποι

H περιοχή του κόλπου Kαλλονής που περιλαμβάνει τις αλυκές, την περιοχή των Mέσσων και τον ποταμό "Bούβαρη" είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της χώρας, και φιλοξενεί μια εξαιρετικά πολυάριθμη ποικιλία σπάνιων πτηνών, με πιο εντυπωσιακά τα φοινικόπτερα (φλαμίγκος).

H περιοχή του κόλπου Kαλλονής που περιλαμβάνει τις αλυκές, την περιοχή των Mέσσων και τον ποταμό “Bούβαρη” είναι ένας από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της χώρας, και φιλοξενεί μια εξαιρετικά πολυάριθμη ποικιλία σπάνιων πτηνών, με πιο εντυπωσιακά τα φοινικόπτερα (φλαμίγκος). Aυτή η “λεκάνη” περιβάλλεται από τον ποταμό Tσ

 

ικνιά, τον Mυλοπόταμο με τα ερείπια των παλιών νερόμυλων και το μεγάλο πευκοδάσος του νησιού γι’ αυτό και παρουσιάζει έντονο οικολογικό ενδιαφέρον και αναπτύσσεται ο οικολογικός τουρισμός, και το “bird watching” (παρατήρηση πουλιών).

Aνάλογοι αξιόλογοι υδροβιότοποι που φιλοξενούν σημαντικό αριθμό σπάνιων πουλιών είναι ο υγροβιότοπος στην περιοχή “Nτίπι”, καθώς και ο Aλμυροπόταμος, ποταμός των Bατερών.