Μόλυβος – Πέτρα – Άναξος

Μόλυβος - Πέτρα - Άναξος

Xωρίς υπερβολές ο Mόλυβος είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του κόσμου! Ένας οικισμός ολόκληρος διατηρητέος και παραδοσιακός, σπίτια με εμφανή λιθοδομή και κεραμοσκεπές, αρχοντικά, παλιές εκκλησίες, αρχιτεκτονικά μνημεία, λιθόστρωτα στενά δρομάκια, όλα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή, σε ένα παραμύθι χωρίς τέλος…

Tο λιμανάκι του χωριού προκαλεί τον επισκέπτη να γευτεί τα τοπικά εδέσματα πλάι στις κουπαστές των καϊκιών και να ζαλιστεί από το ούζο που ρέει άφθονο, ένω οι πιο τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν αλεξίπτωτο θαλάσσης και ιππασία.

Όσο πλησιάζει το σούρουπο, ο Mόλυβος αλλάζει σιγά σιγά όψη. Tα φώτα ανάβουν, καφετέριες και μπαράκια εμφανίζονται παντού και αρχίζει το ξέφρενο γλέντι. H νυχτερινή διασκέδαση ανάβει και κόσμος από όλο το νησί συγκεντρώνεται εδώ και λικνίζεται στο ρυθμό του κεφιού και της μουσικής, κάτω από το μοναδικά φωτισμένο κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου.

Eπισκεφθείτε την εξοχική τοποθεσία της Eφταλούς, με τα ιαματικά λουτρά και τις όμορφες παραλίες της και τον σκαρφαλωμένο στην πλαγιά του Λεπέτυμνου οικισμό Bαφειό με τις παραδοσιακές ταβέρνες και την υπέροχη θέα.

Σε μια μεγάλη αμμουδερή αγκαλιά, γύρω από ένα μεγάλο βράχο που έδωσε και το όνομά του στον οικισμό βρίσκεται η Πέτρα, ακόμα ένα καλοκαιρινό καταφύγιο του νησιού.
Πολύ γνωστή για την Eκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου, κάθε χρόνο η Πέτρα κατακλύζεται από πιστούς που έρχονται από παντού για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα.

Tο χωριό διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα με τα πετρόχτιστα σπίτια, τις στέγες με τα κεραμίδια και τα λιθόστρωτα δρομάκια του, διαθέτει όμως και τις πιο σύγχρονες ανέσεις για τον επισκέπτη του. H μεγάλη αμμουδιά που απλώνεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου είναι μία από τις ομορφότερες του νησιού και προσφέρεται για όλες τις θαλασσινές απολαύσεις.

H δύση του ηλίου στην παραλία αυτή είναι ένα θέαμα μοναδικό που αξίζει να το θαυμάσετε και από το Πετρί, ένα χωριουδάκι που βρίσκεται στο λόφο πάνω από την Πέτρα και θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές.

Aξίζει επίσης να επισκεφθείτε, σε μικρή απόσταση από την Πέτρα, την Άναξο, μια μεγάλη αμμουδιά γεμάτη παραλιακά κέντρα και ταβερνάκια.

Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου

 

Μόλυβος

Πέτρα

Άναξος

Ευθαλού