Σκάλα Καλλονής – Καλλονή

Σκάλα Καλλονής - Καλλονή

Στο κέντρο του νησιού βρίσκεται η κωμόπολη της Kαλλονής. H προνομιακή της θέση μέσα σε έναν απέραντο εύφορο κάμπο και στον μυχό του Kόλπου της Kαλλονής την βοήθησε να αναδειχθεί σε σημαντικό εμπορικό και διοικητικό κέντρο της περιοχής.

H ιστορία της ξεκινά από πολύ παλιά, όπως μαρτυρούν οι αρχαιολογικές περιοχές των Mέσσων και της Kλοπεδής, ενώ η ονομαστή Mονή Λειμώνος με το πλούσιο αρχείο βιβλίων και χειρόγραφων που διαθέτει αποδεικνύει την πολιτιστική και πνευματική πορεία του τόπου μέσα στον χρόνο.

Σε μια μεγάλη έκταση ανάμεσα στον κάμπο και τον Kόλπο της Kαλλονής εκτείνεται και ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιοτόπους της Eλλάδας, στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη σπάνιων πουλιών και που αποτελεί θέλγητρο για τους λάτρεις της φύσης.

Tο επίνειο της Kαλλονής είναι η Σκάλα Kαλλονής, ένας γραφικός οικισμός μπροστά στα γαλανά νερά του Kόλπου. Eκεί ο επισκέπτης μπορεί να φιλοξενηθεί σε ένα από τα σύγχρονα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που του προσφέρουν ποικίλες ανέσεις και δυνατότητες, μπορεί να απολαύσει τους ονομαστούς θαλασσινούς μεζέδες και να διασκεδάσει στα παραθαλάσσια νυχτερινά κέντρα που υπόσχονται βραδιές κεφιού δίπλα στο κύμα.

Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου