Ανακοινώσεις

Fwd: FW:

    ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

LESVOS HOTELIERS ASSOCIATION

 

ΤΗΛ / PHONE. +30 22510-41787

ΦΑΞ / FAX       +30 22510-40008

Email  :      exlesvos@otenet.gr” target=”_blank”>exlesvos@otenet.gr

Site      :      www.filoxenia.net

 

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 24-9-2019                   Α.Π. 1895

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η πτώχευση της Tomas Cook είναι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη και  η ζημιά στο κλάδο μας  και την τοπική κοινωνία αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι τοπικό,  είναι παγκόσμιο και οι ζημιές ανέρχονται σε πολλά δισεκατομμύρια.

Εμείς  θα σταθούμε  στη δική μας περιοχή και τα προβλήματα που δημιουργούνται στα ξενοδοχεία της Λέσβου που προς το παρόν ανέρχονται στα 20 και βρίσκονται όλα στο στις περιοχές  Μολύβου,  Πέτρας,  Ανάξου και Σκάλα Καλλονής. 

Λέμε προς το παρόν,  γιατί αυτά τα 20 ξενοδοχεία έχουν συνάψει συμβόλαια με την Tomas Cook Αγγλίας  (TCUK ) που είναι αυτή που έχει κηρύξει πτώχευση. Υπάρχουν όμως άλλα 23 ξενοδοχεία που βρίσκονται τόσο στις προαναφερθείσες περιοχές του νησιού όσο και  στο Πλωμάρι και την Ερεσό,  που έχουν υπογράψει συμβόλαια με τις  θυγατρικές  εταιρίες    ( TC GmbH, Thomas cook Touristic, Bucher Reisen κλπ. )  οι οποίες  εξυπηρετούν την υπόλοιπη Ευρώπη όπως Ολλανδία,  Γερμανία, Βέλγιο και Σκανδιναβία και  δεν έχουν ακόμα κηρύξει πτώχευση, έχουν μικρά περιθώρια να εξετάσουν τις τελευταίες επιλογές τους  να βρουν λύση στο πρόβλημα τους,  διαφορετικά υποχρεούνται  να ακολουθήσουν το δρόμο της TCUK.

Οι Τουρίστες που βρίσκονται στα ξενοδοχεία μας θα αναχωρήσουν σταδιακά μέσα στις επόμενες  πέντε ημέρες το δε κόστος παραμονής τους καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέas ATOL Crisis Management ο οποίος έχει ήδη στείλει τις σχετικές οδηγίες.  Οι υπόλοιπες οφειλές τις TCUK στα ξενοδοχεία μας που είναι χρήματα δεδουλευμένα δυστυχώς πρέπει να διεκδικηθούν μόνο μέσω της δικαστικής οδού.

Από τη δική μας πλευρά, προς το παρόν  πρέπει να δείξουμε  ψυχραιμία και φιλική συμπεριφορά στους τουρίστες που βρίσκονται στα ξενοδοχεία μας για να μην υπάρξουν κρούσματα που θα δυσφημίσουν την εικόνα του τόπου μας. 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες κι  οι επαφές μας με άλλες ενώσεις, ΠΟΞ και  ΞΕΕ για να συντονιστούν τα επόμενα βήματα μας ώστε τα αποτελέσματα να είναι προς όφελος όλων μας.

Εν τω μεταξύ ανοίξτε τα συνημμένα έγγραφα κι ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται σ’ αυτά. Για όποια απορία έχετε, επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ένωσής μας κο Δημήτη Βατή, τηλ. 22530 71725 (Ξενοδ. ΑΦΡΟΔΙΤΗ) Ή 6948585810

Με ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

 

ΔΗΜ ΒΑΤΗΣ                        ΔΗΜ. ΤΕΚΕΣ 

You might be interested in …